KVKK Eğitimi

KVK eğitimi, genel tabiri ile kişisel verilerin korunması, kişisel verilerin işlenmesinin disiplin altına alınması aracılığı ile temel hak ve özgürlüklerin korunması için yapılan çalışmaların aktarılması için hazırlanmış olan eğitim programıdır. KVKK, temelde verileri değil, bu veriler ile ilişkili kişileri korumayı amaçlıyor. Başka bir deyişle anlatmak gerekirse; kişileri, haklarındaki verilerden doğacak zarara yönelik idari, teknik ve hukuki yöntemdir. Bu anlamda düşünüldüğü zaman kişilere ilişkin verilerin toplanması, saklanması, kullanılması ve aktarılması gibi süreçlerdeki bütün aşamaları kapsar ve bireylere kontrol hakkını yeniden kazandırmayı amaçlar. Özetle; KVKK, bireyin verilerinin geleceğini kendisinin belirlemesini sağlar. KVKK danışmanlığı almadan süreç ile ilgili bilgi sahibi olmak ve süreci yönetmek mi istiyorsunuz?

KVKK ile ilgili KVK Eğitimi Başvurusu Yap!

 

 

KVK Eğitimi Nedir?

KVK eğitimi, kişisel verilerin işlenmesinde özel hayatın gizliliği temel alınarak, kişilerin temel hak ve özgürlüklerini koruma ve kişisel verileri işleyen gerçek ve tüzel kişilerin sorumluluklarını koruma amacı üzerine bir sürü bilgilendirme eğitimi mevcuttur.

Bu eğitim, 6698 sayılı Kişisel Verileri Koruma Kanunu kapsamında getirilen düzenlemeleri kişilere bilgilendirmek amacı ile oluşturulmaktadır.

KVK Eğitimi Kapsamındaki İçerikler Nelerdir?

  • Kişisel Verilerin Anlamı
  • Kişisel Verilerin Korunmasının Nedeni ve Önemi Nedir?
  • Kişisel Verileri Koruma Kanunun Amacı ve Türkiye’deki Gelişimi
  • Temel Yasal Mevzuat
  • Temel Kavramlar
  • Hassas Veri Kanunu
  • Veri Sorumlusu
  • Kişisel Verilerin İşlenmesindeki Şartlar Nelerdir?
  • Rıza ve Açık Rıza Ne Demektir?
  • Kişisel Verilerin Paylaşılması
  • Kişisel Verilerin Silinmesi ve Anonim Hale Getirilmesi
  • Sorumluluklar ve Yaptırımlar Nelerdir?
  • Veri Sorumlulukları Sicili Nedir?
  • Türk Ceza Kanunundaki İlgili Suçlar ve Cezalar Nelerdir?
  • Kişisel Verilerin Korunması ile İlgili Kabahatler ve İdari Para Cezaları Nelerdir?
  • Kişisel Verilerin Korunması Kanunu Kapsamı Dışında Kalan İstisnalar Nelerdir?
  • Başka Kanunlar ve Sektörlerdeki Düzenlemeler Nelerdir?
  • Veri Sorumlusuna Başvuru Nasıl Yapılır?
  • Verisi İşlenen Kişi, Kurumdan Neler Talep Edebilir?
  • Veri Sorumlusunun Aydınlatma Yükümlülüğü Nedir?
  • Toplanan Kişisel Veriler Nasıl İşlenebilir?
  • Kişisel Veriler Nasıl Silinmeli ve Yok Edilmelidir?

Kişisel verileri koruma kanunu eğitimi genellikle 1 günde tamamlanmaktadır ve kurum veya kuruluşların talebine göre eğitim konuları derinleştirilebilir. Katılım sonrasında katılımcılara yalnızca Katılım Sertifikası verilmektedir. Eğitimimiz atölye olarak adlandırılan eğitim modeline göre hazırlanmaktadır.

KVK Eğitimi Hakkında Diğer Sorular

Kişisel Verilerin Korunması Eğitimi Kişiye Ne Gibi Katkılar Sağlar?

  • Kişisel verilerin korunması kanunu kapsamında geniş bir bilinçlenme ve bilgilendirme sağlar.
  • Kişisel verilerin korunması kanunu kapsamındaki uygulamalar öğretilir.
  • Kurum ve kuruluşların yasal çerçeveye uyumu için gereken altyapı oluşturulur.

Kişisel Verilerin Korunması Eğitimine Kimler Katılabilir?

  • Hukuk Müşavirleri
  • Avukatlar
  • Kamu Çalışanları
  • Özel Sektör Çalışanları
  • İnsan Kaynakları Yöneticileri
  • İnsan Kaynakları Çalışanları
  • Bilgi İşlem Merkezi Yöneticileri
  • Bilgi İşlem Merkezi Çalışanları
  • Halkla İlişkiler Bölümü Yöneticileri
  • Halkla İlişkiler Bölümü Çalışanları
  • Satış, İş Geliştirme ve Pazarlama Yöneticileri
  • Satış, İş Geliştirme ve Pazarlama Çalışanları
  • Kişisel Veri Sorumluları
  • Kişisel Verilerin Korunması Kanunu Hakkında Bilinçlenmek ve Bilgi Edinmek İsteyen Herkes

Bu eğitim, KVKK konusunda bilgi ve birikim edinmek isteyen kişilerin yanı sıra, iş görüşmeleri ve mülakatlarda bir adım öne çıkmak isteyen kişiler tarafından da tercih edilmektedir. Bu sertifika CV’ye eklenebildiği gibi LinkedIn gibi iş dünyasında önemli bir yer edinen platformlarda da gösterilebilmektedir.

HEMEN BAŞVUR! BİLGİLERİNİ GÖNDER UZMAN ARKADAŞLARIMIZ HEMEN DÖNÜŞ YAPSIN!